Szentbekkalla_0862014 júniusában iskolánk 16 tanulója töltött egy hetet a szennai és szegedi gyerekekkel együtt a Szentbékkállai nyári táborban a TÁMOP 3.3.14A-12/1-2013-0142-es testvériskolai pályázat keretében. Az ott töltött hét minden napján megcsodálhattunk valamit a Káli-medence természeti szépségei közül. Páratlan élményt nyújtott a Szentbékkálla határában található kőtenger. De a Fekete-hegyi kilátóhoz tett túra is érdekes volt. Útközben megnéztük a katolikus templomot, hazafelé pedig felfrissültünk az Öreghegy híres forrásvízétől. Másnap Salföldre mentünk kirándulni a Természetvédelmi majorba, ahonnan lovas kocsival jutottunk el Theodóra tanösvény kiinduló állomásához.

Szentbekkalla_037 Szentbekkalla_047

Szentbekkalla_085

Következő napra esett egy fárasztó, tíz kilométeres gyalogtúra, cél a Csobánc hegy tetején található várrom volt. A hegytetőre felérve azonban mindent feledtetett velünk az elénk táruló panoráma. Lenyűgöző kilátás nyílt a Balatonra és az egész Káli-medencére.

Eljutottunk Sümegre is, ahol a várat és az ott található kiállításokat tekintettük meg. Nem maradt ki a strandolás sem, Ábrahámhegyen fürödtünk a Balatonban.

Szentbekkalla_005

Persze a tábor életéből nem hiányoztak a sportversenyek, vetélkedők, csapatjátékok, kézműves foglalkozások és az éjszakai túra sem.

Felejthetetlen élményé vált az utolsó este is. A táborzáró műsoros estre a három iskola tanulói együtt készültek, izgultak, szurkoltak, segítettek, tapsoltak egymásnak. A hangulatos este után nehéz volt a búcsúzás.

Az eltelt egy hét nem csak igazi szórakozást, kikapcsolódást nyújtott a gyerek számára, nem csak a látnivalókkal lettek gazdagabbak, hanem egymás megismerése, az emberi kapcsolatok, barátságok alakulása is gazdagította a tábor résztvevőit. Barátságok szövődtek a gyerekek között, melyek a mai napig is tartanak. És ez volt a célunk.

Nyári tábor Szentbékkállán testvériskolai pályázat keretében