Üdvözöljük a kaposfői általános iskola honlapján!

Intézményünk városkörnyéki, körzeti 8 évfolyamos általános iskola, a település egyetlen iskolája. Hivatalos elnevezése Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagintézménye. Beiskolázási körzetünk elsősorban Kaposfő, Kisasszond, Kiskorpád, Jákó községek, de járnak hozzánk tanulók más településekről is. A teljes alsó tagozaton iskolaotthon működik.

A nevelőtestület szakképzett, szakmailag jól felkészült pedagógusokból áll, akik igénylik a különféle szakmai továbbképzéseket. A napi munkájukban hasznosítják az ott szerzett ismereteket, tapasztalatokat.

A pedagógiai munkát tapasztalt, összeszokott gazdasági, technikai személyzet segíti.

A 2001-2002-es tanévtől, a német kisebbségi kétnyelvű óvodai nevelési folyamat kiteljesítésére, iskolánkban is megindult a német nemzetiségi nyelvoktatás.

A 2006-2007-es tanévtől az első és második évfolyamon is bevezettük az angol nyelv oktatását és az egész napos iskolaotthonos oktatást. Az iskolaotthonos oktatás azóta a teljes alsó tagozaton működik.

Eddigi eredményeinkre építve olyan iskola működtetése a célunk, amelyben

  • fejlesztjük a tanulók mindazon tudását, képességeit, amelyek nélkülözhetetlenek az életben való boldoguláshoz
  • a gyermekek korszerű tudást nyújtó sokoldalú és tárgyilagos iskolai oktatásban, szeretetteljes, gyermekközpontú nevelésben részesülnek
  • gondoskodó, szociálisan érzékeny, családias iskolában tanulhatnak tanulóink
  • egyéni adottságokra alapozott személyiség és képességfejlesztés zajlik
  • a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók felzárkóztatása és fejlesztése biztosított a fejlesztő foglalkozásokon
  • az 1. osztálytól két idegen nyelv (német, angol) közül választhatnak tanulóink
  • számítástechnika termünk és oktatásunk segít lépést tartani a modern idők követelményeivel, a tanulmányi munkát 116 tanulói laptop, számos tanári laptop, projektorok, interaktív táblák és az egész épületben elérhető vezetékes és vezeték nélküli internetkapcsolat segíti.
  • szakköreinkkel igyekszünk a tanulók teljes érdeklődési skáláját biztosítani
  • minden tanulónak sokrétű művészeti tevékenységre van lehetősége (zene, tánc)
  • tehetséges tanulóinkat tanulmányi-és sportversenyre is felkészítjük

2005 őszén kialakítottunk egy fejlesztő-felzárkóztató szaktantermet. Iskolánk udvara egy új, füves pályával gazdagodott, amelyet játszó és pihenő parkká szeretnénk fejleszteni. Az étkező tetőzetének felújítása is megtörtént.

Intézményünkben folyamatos infrastrukturális fejlesztés zajlik, a közelmúltban sor került járólap és nyílászáró cserére és folyamatosan újítjuk meg iskolánk berendezését. A 2012/2013-as tanév elejére újakra cseréljük az elhasználódott tanulói székeket.

Az oktató-nevelő munka mellett intézményünk a települések fontos kulturális centruma is. Meghatározó szerepe van a sport- és szabadidős tevékenységek szervezésében, lebonyolításában és ezek helyszínének biztosításában.

Elmondható ezek alapján, hogy iskolánk nem csupán a gyerekeké, ahol csak tanítás történik, hanem a településeké, amelyben partnereink igényeinek, elvárásainak kívánt illetve kíván megfelelni a jövőben is.