2017. május 24-én a Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagintézmény 2. osztályos tanulói osztálykiránduláson vettek részt, a Zselici Csillagparkban. Megérkezésünk után természetismereti túrán vettünk részt, ami a csillagvizsgálótól Ropolyi-tóhoz vezetett. A túravezető megismertetett bennünket az erdő életével, növényeivel, állataival.

Megkóstoltuk a madársóskát, medvehagymát, ihattunk a Dugás-kút vizéből. Láttunk állatnyomokat, vaddisznócsapdát, ebihalakat és megismerkedtünk egy-két turista jelöléssel is.

Visszaérkezve a csillagvizsgáló előadótermébe a zselici tájra jellemző élővilágot mutatták be nekünk, például: bagoly, vadmacska, aranysakál, denevér, nyest, sün.

Majd felmehettünk a csillagvizsgáló kupolájába, ahol megnézhettük a legnagyobb távcsövet. A csillagászati kiállításon a fényszennyezés hatásait és a meteoritok fő fajtáit láttuk. Végül beülhettünk a Planetáriumba. Itt a csillagos égbolt és a csillagképek történetét hallhattuk, majd Androméda és Perseus meséjét vetítették a kupolára. Jégkrémezés után felmásztunk a kilátóba, ahol a zselici tájban gyönyörködhettünk.

A kirándulást a Csillagvizsgáló melletti csodálatos játszótéren egy nagy játékkal zártuk. Köszönjük, hogy támogatták osztályunkat, és így eljuthattunk erre a gyönyörű helyre.

A második osztály a Zselici Csillagparkban