Június 5-én szép, verőfényes napra ébredt minden elsős kisdiák és mi is. Megérkeztünk az iskolába, ahol felcihelődtünk és elsétáltunk a vasútállomásra. Pár percnyi várakozás után megérkezett a vonatunk, amellyel Kutasig utaztunk. Ott már vártak bennünket, és kisbuszokkal elszállítottak minket kirándulásunk színhelyére, Kisbajomba.

Szelidné Gerencsér Angyal tanárnő – aki egyben a falu polgármestere is – volt a vezetőnk a nap folyamán.

Megérkezésünk után mindenki teljes gőzzel belevetette magát a hátizsákjába rejtette finomságokba. Miután mindenki megkóstolta mindenki csemegéjét, erdei túrára indultunk. A túraútvonal mentén sok-sok érdekes növénnyel ismerkedtünk meg és láttunk őz, szarvas, és vaddisznó nyomokat is.

Eztán visszasétáltunk a táborhelyünkre, ahol már várt bennünket a friss, ropogósra sült kemencés langalló. Letelepedtünk a terített asztalokhoz és jót ettünk a fokhagymával megkent, tejföllel és sajttal ízesített finomságból. Mivel a jóllakottságtól alig tudtunk mozogni, ezután csak az udvari játékokkal ismerkedtünk meg és játszottunk egy kicsit.

Épp indultunk volna lovaskocsikázni, mire nagy zápor kerekedett. Így leültünk kézműveskedni. Az elkészült munkákat mindenki hazavihette emlékbe.

Időközben elült a zápor, így hát mégiscsak kocsikázhattunk a faluban. Rácsodálkoztunk az eredeti állapotára emlékeztető, felújított, szép kis házakra, a gyönyörű faragott köztéri szobrokra és a szebbnél szebb parkokra, melyeket tarkabarka virágok színesítettek.

A programok után, már csak a búcsúzkodásra maradt időnk. Elköszöntünk vendéglátóinktól és ismét vonatra szállva hazautaztunk.
Nagyon kellemes, de egyben fárasztó napot zártunk.

Köszönjük a Somogy Megyei Önkormányzatnak, hogy anyagilag hozzájárultak ehhez a tartalmas, szép naphoz, örömöt okozva sok-sok kisdiák számára.

Kisbajomban jártak az elsősök