Állatok világnapja

Október 4-én, az Állatok Világnapjára izgatottan készültek tanulóink. Házi kedvenceket lehetett hozni. Köszönjük a szülők segítségét a program megvalósításában. 22 kisgyerek hozta el anyukák, apukák, nagymamák, nagynénik segítségével a Sportcsarnokban rendezett kiállításra kedvencét. Volt nyuszi, papagáj, teknős, búbos csirke, hörcsög, halacska, cica, kutyus, sün, stb. Az alsós osztályok lerajzolták azokat az állatokat, amelyik a legjobban tetszett, vagy amilyent ők is szeretnének. Állatos zenéket hallgattak, állatokkal kapcsolatos feladatlapokat tölthettek ki. A folyosóra készült dekoráció: állatos versekkel, képekkel, plüss állatokkal és bábokkal.

Papírgyűjtés

Őszi papírgyűjtésünkön 7090 kg-ot gyűjtöttek az osztályok. Az idő kedvezett nekünk, csodálatos napsütéses időnk volt. A gyűjtést megelőző napokban több osztálynak segítettek a falu lakói, talicskával, kerékpárral, kis kocsikkal járták a gyerekek az utcákat. Köszönjük a szülők támogatását is.

Őszi túra

Az idei őszi túra alkalmával alsós osztályainkkal a Kaposmérői Bölényfarmra látogattunk. Már az utazás is nagy élmény volt, vonattal utaztunk a szomszéd faluba. A farm tulajdonosa, Gelencsér László nagyon sok érdekességet mesélt a gyerekeknek. Izgatottan várták, hogyan ízlik majd a hatalmas bölényeknek az otthonról hozott alma. Kellemes délelőttöt tölthettünk a csodálatos környezetben. Egy kis játék után a falu játszóterén töltöttünk még egy kis időt, majd vonattal mentünk vissza Kaposfőre.

A felsősök Petörke-völgybe látogattak. 20 gyerek 2 felnőtt kíséretében kerékpárral, a többiek gyalog tették meg a körülbelül hat kilométeres távot. A konyhásnénik kivitték az ebédet. A hosszú út után ez mindenkinek jól esett. Focival, biciklizéssel, játékkal telt a nap a gyönyörű környezetben.

Diákönkormányzati programok: állatok világnapja, papírgyűjtés, őszi túra