A Kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020 (IX. 18.) kormányrendeletében újabb óvintézkedések bevezetéséről döntött. A szabályozás értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-től érkezéskor kötelező lesz a foglalkoztatottak és a tanulók testhőmérsékletének mérése.

Amennyiben a tanuló testhőmérséklete meghaladja a tisztifőorvos által rendeletben meghatározott 37,8 °C mértéket, a többiektől elkülönítjük. A testhőmérést pár perccel később megismételjük. Amennyiben a másodszori mérés eredménye továbbra is a határérték feletti, a szülőt azonnal értesítjük, aki köteles haladéktalanul elvinni gyermekét a közösségből.

Iskolánkban 2 mérési pont kerül kialakításra: főbejárat (alsós tanulók számára); felsős ajtó (felsős tanulók). Az alsós folyosó hátsó ajtaja zárva marad. Reggel minden tanuló csak a számára kijelölt bejáraton léphet be az iskola épületébe!

A szülők az iskola épületébe továbbra sem léphetnek be!

A testhőmérséklet mérésének kezdete minden reggel 7 óra 30 perc, melyet az ügyeletes tanárok, a buszkísérők és az iskolaőr végeznek. Kérjük a kedves Szülők megértését és együttműködését!

Testhőmérséklet mérés az iskolába belépéskor október 1-től