A Google Tantermet már jó ideje használjuk az iskolában és most ezzel kapcsolatban vezetünk be egy változást: minden felső tagozatos és negyedikes tanuló iskolai e-mail címet kap, s a Google Tanteremben ezen túl ezt fogjuk használni. Az iskolai e-mail cím @kaposfo-iskola.hu-ra végződik, ezeket a gyerekek már nagyrészt meg is kapták informatika órán.

Az iskolai e-mail címek – bár a végződésük más – Google fiókok és a Google rendszerében működnek. A levelek olvasásához okostelefonon a Gmail alkalmazást lehet használni, akárcsak a @gmail.com-ra végződő címeknél. Laptopon, asztali gépen pedig épp úgy a gmail.com oldalon lehet bejelentkezni, mint egy sima Gmail címnél. Bejelentkezésnél felhasználónévnek a teljes e-mail címet kell megadni.

A következő napokban a pedagógusok meghívókat küldenek a gyerekeknek az iskolai e-mail címükre a Google Tanterem kurzusaihoz. A gyerekek e meghívókra kattintva tudnak az iskolai e-mail címükkel a Google Tanterem kurzusaihoz csatlakozni.

Iskolai e-mail cím beállítása okostelefonon a Gmail alkalmazásban

Nyissa meg a Gmail alkalmazást. Jobb oldalt felül kattintson a kör alakú profilképre vagy kezdőbetűre.

A felugró lapon kattintson a Másik fiók hozzáadása lehetőségre.

A következő lapon kattintson a Google lehetőségre.

Ezután a telefon vélhetően kérni fogja az ujjlenyomatát / jelszavát, majd megjelenik egy szövegmező, ahova be lehet írni a felhasználónevet. Itt a teljes e-mail címet kell megadni felhasználónévként. A következő lapon pedig a jelszót kell beírni. Ezt követően megjelennek a levelek, az új levelekről pedig a későbbiekben is értesítés érkezik majd.

A Google Tanterem alkalmazásban a profilképre vagy körben levő kezdőbetűre kattintva ezután szintén átválthat az iskolai fiókra.

Iskolai e-mail címek használatára váltunk a Google Tanteremben a felső tagozaton és a negyedik osztályban