Az iskola tanulói és pedagógusai jó ideje gyűjtenek kupakokat egy hypotóniában szenvedő kislány, Tamás Bori kezelésének támogatására. Az összegyűjtött kupakokat egy műanyagipari vállalat nyersanyagként használja és az így megspórolt összegből tudja támogatni Bori kezelését az Aranyhaj Világa Alapítványon keresztül. Ettől az alapítványtól érkezett hozzánk köszönőlevél, illetve vele egy üzenet:

Kedves Gyerekek és Pedagógusok, kislányunk Tamás Bori betegségéről szeretnék pár mondatot mondani. Boriról már pár hetesen kiderült, hogy más mint a többi kisgyerek, nem nagyon mozgott, nem utánzott. 4 hónaposan neve is lett a betegségének hypotónia, izomlazaság. Ha akkor megnyomtátok volna, pl a karját, úgy éreztétek volna, mintha tejföl lenne a bőre alatt. Erre a betegségre egyetlen gyógyír az állandó izomfejlesztés, gyógytorna. Hogy ezt támogatni tudjuk hosszú éveken keresztül, létrehoztuk az Aranyhaj Világa Alapítványt, s kupakgyűjtésbe kezdtünk. A kupakokat Tinnyén adjuk le, ahol kilójáért jelenleg 85 Ft-ot kapunk. Itt a kupakot bedarálják, s újra műanyag lesz belőle, így amellett, hogy Borinknak segítetek, a környezetet is óvjátok. Bori jelenleg pár métert tud sétálni egyedül. Nem beszél, de sokat mosolyog, boldog kislány. Köszönjük, hogy Ti is hozzájárultok a fejlesztéseihez a kupakgyűjtéssel.

Természetesen folytatjuk a kupakgyűjtést, így továbbra is arra bíztatunk mindenkit, hogy a műanyag kupakokat ne dobja a szelektív kukába a flakonnal együtt, hanem gyűjtse össze és adja le az iskolában Dóczi Balázs tanár úrnak.

Kupakgyűjtés – köszönőlevelet kaptunk az Aranyhaj Világa Alapítványtól