November 25-én tartottuk iskolánk fennállásának 125. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat záróeseményét közel ötszáz résztvevővel. A program elején Mariai Edit, Pintér Dezső, a közismert médiaszakember levelét olvasta fel, amellyel hajdani iskoláját köszöntötte szívhezszólóan. Ezt követően Vörös Ottó Gábor igazgató, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke és Geisztné Ábel Melinda, Kaposfő polgármestere köszöntötték a 125 éves iskolát.

A Kaposvári Tankerületi Központ főosztályvezetője, Frányó Zsolt átadta igazgató úrnak a tankerület ajándékát.

A beszédek között több zenés-táncos műsorszámot láthatott a közönség. Ötödik osztályosaink Beethoven V. szimfóniájára egy különleges produkciót adtak elő. Volt tanítványunk, Dani Bulcsú és Varjas Tamás, a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója néptánccal szórakoztatták a közönséget. Az egykori kaposfői német vegyeskar tagjai sváb dalokat adtak elő, őket Szijártóné Torma Irma német nyelven konferálta fel.

Volt diákjaink, Dr. Ádám Ildikó belgyógyász, Dr. Fülöp János szívsebész és Dr. Zóka Péter filozófus beszéltek azokról az értékekről, amelyekkel a kaposfői iskolában gazdagodtak és életük későbbi részében is meghatározóak voltak számukra. Tóth Ferenc Csaba – kaposfői diákként számos szavalóverseny győztese – két verssel köszöntötte az iskolát. Ugyancsak verset mondott Kovács Józsefné, Teri néni is, aki hetven évvel ezelőtt kezdte az iskolát Kaposfőn.

Kopár Antal zenetanár és volt diákjaink, Károlyi Péter és Károlyi Krisztián zenés produkciót adtak elő. Műsorszámukat Orsós Gyöngyi, a Kaposfői Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője beás nyelven konferálta fel, és köszöntötte a rendezvény résztvevőit. A rendezvény fináléjában volt diákjaink, Nagy-Papp Gitta, Pap Virág, Dús András és Ignácz Bálint a régi énekkari produkciók hangulatát megidézve énekeltek. Második dalukhoz csatlakoztak iskolánk diákjai is. A harmadik dalt Ignácz Bálint énekelte szólóban, a refrént pedig együtt dalolták a gyerekekkel, az iskola mostani dolgozóival és a műsor összes fellépőjével.

A program zárásaként Lesz Gyula, intézményünk volt igazgatója adott rövid történelmi áttekintést az iskola és elődeinek történetéről, kiemelve meghatározó személyiségeket, végül megnyitotta a sportcsarnokban kialakított iskolatörténeti kiállítást.

A rendezvény keretében Vörös Ottó Gábor igazgató és Weimann Gábor tagintézmény-vezető megköszönte a 125. évfordulót ünneplő rendezvénysorozat és a zárórendezvény főszervezőjének, Kispálné Kósa Katalinnak a munkáját.

Köszönetet mondunk a Barankovics Alapítványnak, akik jelentős anyagi támogatást nyújtottak 125. évfordulónk méltó megünnepléséhez.

Zárórendezvény – 125 éves az iskolánk