Közeledik a 2014/2015-ös tanév, így tájékoztatjuk önöket a tanévkezdésről. Az első tanítási nap szeptember 1., hétfő, ugyanezen a napon 8.15 órai kezdéssel rendezzük meg a tanévnyitó ünnepélyt is. A tankönyosztásra is szeptember 1-én, hétfőn kerül sor, a tankönyvcsomagot a szülő veheti át az első tanítási napon az osztályfőnöktől. A tankönyvek árának befizetését igazoló csekkszelvényt vagy az ingyenességre jogosító iratot be kell mutatni. A tankönyvosztásról később részletes tájékoztatást adunk.

Hétfőn az alsó tagozatosoknak a negyedik, a felső tagozatosoknak az ötödik óra végéig osztályfőnöki óráik lesznek. Délután iskolaotthon és napközi is lesz, de a szülő írásbeli kérésére a gyerekek az órák után hazamehetnek. Étkezést az első naptól kezdve biztosítunk.

Az iskolabuszok menetrendjét, amint a Volán megküldi hirdetjük, kérjük figyeljék a honlapot.

A felső tagozatos jákói tanulóknak a kaposfői iskola a körzetes iskolájuk, buszbérletük árát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fogja fizetni. Ennek módjáról a honlapon adunk később tájékoztatást.

Sok tanulónk gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságáról szóló határozatának érvényessége a nyár folyamán lejárt, amit a jegyzőnél lehet megújíttatni. Kérjük, ha ez az ön családját is érinti és még nem tette, mielőbb keresse fel a területileg illetékes jegyzőt. Ha jogosult rá, kérje a hátrányos helyzet, illetve a halmozottan hátrányos helyzet megállapítását is. Mindezek számos programban való részvételnek a feltételei (pl.: IPR, Útravaló, Út a szakmaválasztáshoz) valamint egyes kedvezmények a gyermekvédelmi kedvezmény meglétéhez kötöttek (étkezés, tankönyv).

Tanévkezdés