Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium ötfordulós magyar versenyt hirdetett

A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a 2018-2019-es tanévben levelező feladatmegoldó versenyt hirdetett a 7. és 8. osztályos általános iskolai tanulók számára.

A magyar nyelv és irodalom komplex tehetséggondozó versenyen összesen 47 tanuló vett részt Somogy megye különböző általános iskoláiból. Az egész évben zajló feladatmegoldó verseny öt írásbeli és egy nyilvános szóbeli fordulóból állt, ahova már csak a tíz legjobb teljesítményt nyújtó tanulót hívták be.

Kitartó és szorgalmas munkájának köszönhetően Szijártó Zsófia iskolánk nyolcadik osztályos tanulója a harmadik helyen jutott be a szóbeli fordulóba, ahol komoly feladatok elé állították a versenyzőket. Bemutatkozó kisfilmet, valamint egy magyar íróról vagy költőről készült prezentációt kellett előzetesen elkészíteniük, és ezeket a háromtagú zsűri előtt be is kellett mutatni. Emellett öt tételből kellett még előzetesen felkészülni a versenyzőknek, amely közül egyet szintén elő kellett adniuk.

Szijártó Zsófia a háromtagú zsűri előtt zajló nyilvános szóbeli megmérettetésen felkészültségével, teljesítményével maga mögé utasítva versenytársait az első helyen végzett, öregbítve ezzel iskolánk hírnevét. Gratulálunk neki!

Szijártó Zsófia megnyerte az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium magyar versenyét