A magyarországi és a határon túli magyar diákok egyik legrégebbi és legrangosabb versenye a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyre évente megyei szinten is többszáz tanuló jelentkezik. A verseny egy tollbamondásból, valamint egy központi feladatlap megoldásából áll. Minden benevezett tanuló ugyanabban az időpontban, ugyanazt a feladatot írja.

A versenynek három fordulója van: iskolai, megyei és országos. Az első – iskolai – fordulóból csak azok a gyerekek juthatnak tovább a megyei versenyre, akik a megoldás során 85% fölötti eredményt érnek el.

Iskolánkból ezt az eredményt két tanuló is teljesítette: Bók Adrienn Réka ötödik osztályos, és Szijártó Zsófia Lea nyolcadik osztályos diákunk.  Ezzel bejutottak a Kaposváron megrendezett megyei fordulóba, amelyen a megye tanulói közül évfolyamonként a legjobb 20 helyesíró diák mérte össze tudását. Az ötödik osztályosok mezőnyében Bók Adrienn a 12. helyen végzett, Szijártó Zsófia a nyolcadik osztályosok közül pedig megyei hatodik lett. Gratulálunk nekik a szép teljesítményhez!

Felkészítő pedagógusok: Mariai Edit és Láng Roland.

Előkelő eredményt ért el Szijártó Zsófia és Bók Adrienn a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen