Iskolánk nevelőtestülete elkezdte megtervezni a digitális tanítás, tanulás körülményeit, módszereit. Ennek alapján már van néhány dolog, amivel gyermekük otthoni tanulását elősegíthetik. Lássuk ezeket egyesével.

1. Google fiók (Gmail fiók) a felsős gyerekek számára

Kérjük, hogy ha még nincsen, hozzanak létre Google fiókot – Gmail címet – felsős gyermekük számára.

Ha gyermekük már használ Google fiókot az okostelefonján – a telefonba belépett a Google fiókjával és használja például a Google Play áruházat, a Youtube-ot vagy a Gmailt – akkor azt a Google fiókot fogja használni az online tanuláshoz is, ne készítsenek másikat.

Kérjük, hogy gyermeke ismerje a saját Gmail címét (valami@gmail.com) és tudja a saját jelszavát ehhez a fiókhoz. (Nyilván senkitől nem kérjük el a jelszavát, egyszerűen csak tudjon belépni a saját fiókjával Google szolgáltatásokba).

2. Szülők csatlakozása az osztályok zárt Facebook csoportjaihoz

Kérjük azokat a szülőket, akik még nem tagjai gyermekük osztálya zárt Facebook csoportjának, hogy lépjenek oda be. Ha nincs Facebook fiókjuk, kérjük, hozzanak létre egyet. Ha szükséges, vegyék fel a kapcsolatot a többi szülővel vagy az osztályfőnökkel ahhoz, hogy a csoportba be tudjanak lépni.

3. Figyeljék az iskola honlapját és a Krétát

Kérjük, kísérjék figyelemmel az iskola honlapját, és a Kréta rendszer faliújságját.

Felkészülés a digitális tanulásra [fontos!]