2021. szeptember 1-én, szerdán elkezdődik az új tanév, az ehhez kapcsolódó tudnivalókat gyűjtöttük össze ebben a cikkben.

Első tanítási nap, tanévnyitó

Tanévnyitó ünnepséget szeptember 1-én 8.15 órai kezdéssel az iskola udvarán fogunk tartani (rossz idő esetén a sportcsarnokban). Kérjük, hogy a gyerekek alkalomhoz illő öltözékben jöjjenek. A szülők is jelen lehetnek a tanévnyitó ünnepségen.

Az első tanítási napon csak osztályfőnöki órákat tartunk, az alsósoknak négy, a felsősöknek öt órája lesz. Az alsósok így 11.55-kor végeznek, a felsősök pedig 12.50-kor, ezt követően ebédelnek majd a gyerekek évfolyamonként külön-külön. Természetesen tízórait és uzsonnát is kapnak az ezt igénylő gyerekek már az első tanítási napon is.

Szeptember 1-én délután 15.55-ig felügyeletet biztosítunk a gyerekek számára, de a szülő írásbeli kérésére az osztályfőnöki órák, illetve ebéd után hazamehetnek a gyerekek.

Amennyiben tavasszal elmaradt az étkezési igény leadása az iskolában, akkor kérjük a szülőket, hogy a kaposfői önkormányzaton Minorics Alexandránál jelezzék az étkezési igényt.

Kérjük a 2-8. osztályos tanulóinkat, hogy a bizonyítványukat hozzák vissza az iskolába és adják le osztályfőnöküknek.

Tankönyvek kiosztása

Szeptember 1-én megkapják a gyerekek a tankönyveket, így kérjük, hogy táskát hozzanak, illetve legyen náluk íróeszköz is. Kérjük, hogy a tankönyveket átlátszó, öntapadó borítóval kössék be.

Egészségügyi tudnivalók

Maszk viselése az iskolában nem kötelező, de a közösségi terekben ajánlott. Kézfertőtlenítő használata az iskolába belépéskor kötelező.

Nyári fejlesztések

A nyár folyamán elkészült négy újabb tantermünk padlójának a felújítása, illetve az ötödik osztályban és a felsős nemzetiségi német teremben új asztalok és székek várják a gyerekeket.

Túranap

Szeptember 3-ra, péntekre túranapot tervezünk, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. Az alsósok a focipálya és a halastó felé kirándulnak, a felsősök pedig a Petörke-völgybe. Kérjük, hogy túrára alkalmas ruhában jöjjenek ezen a napon a gyerekek és legyen náluk innivaló.

Iskolavezetés

Kezdődik a 2021-2022-es tanév – tudnivalók